Greenfashionqueen
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Het juiste agrarisch advies

Er zijn veel boeren in Nederland. De meeste van deze boeren hebben dieren en zijn dus veeboeren. Wat voor product je dan ook verhandelt als boer, het is altijd fijn om een beetje broodnodig agrarisch advies te krijgen om je onderneming zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

Zo valt er bij veel boeren nog wel het een en ander te verbeteren aan de stalinrichting. De meeste boeren hier in Nederland die veeboer zijn hebben koeien. Deze koeien zijn voor het vlees of voor de melk, al zijn de meeste koeien die in Nederland worden gehouden melkkoeien. Deze dieren leven langer dan vleeskoeien en worden dus ook langer op de boerderij gehouden. Daarom is het vooral voor deze koeien erg belangrijk dat zij in een diervriendelijke omgeving worden gehouden. Omdat het in Nederland tevens ook vaak niet meer mogelijk is om de koeien vaak naar buiten te laten, moet er dus gezorgd worden dat de stallen waar de koeien verblijven zo optimaal mogelijk zijn ingericht. Die juiste inrichting begint in eerst instantie natuurlijk met voldoende ruimte. Koeien zijn relatief grote dieren en vragen daarom ook zeker voldoende ruimte.

Een volwassen koe heeft zeker 3 meter nodig om zich goed vrij te kunnen bewegen. Deze hoeveelheid ruimte is vooral erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de koe ook lekker kan gaan liggen wanneer zij dat wil. Daarnaast is het natuurlijk ook van het grootste belang dat de koe daarna ook weer gemakkelijk uit zichzelf kan opstaan zonder hulp. Wanneer de koe dit soort mogelijkheden wordt geboden, zal zij het gelukkigst zijn en gelukkige dieren leveren mooie en betere producten.

Tegenwoordig is het voor de consument ook heel belangrijk dat de dieren en de dierlijke producten die zij consumeren, uit een diervriendelijke omgeving komen en dat het dier een goed leven heeft gehad.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl