Greenfashionqueen
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Hoe leren te beleggen

Geld is waar de wereld om draait. We zien ons vermogen dan ook graag groeien, maar de meesten van ons worden nu eenmaal niet slapend rijk. Je kunt je zuurverdiende centjes wegzetten op de bank, maar de spaarrentes zijn tegenwoordig ook niet meer wat ze ooit zijn geweest. Daarom is voor veel mensen geld beleggen een goede optie. Je loopt dan wel meer risico, maar veel mensen zijn toch bereid om deze risico’s te aanvaarden in de hoop dat zij ooit een leuke winst kunnen maken.

Beleggen is eigenlijk het aankopen of speculeren in producten waarvan jij verwacht dat ze meer waard gaan worden. Op het moment dat deze producten dan inderdaad meer waard worden, moet je ze proberen te verkopen om zo, hopelijk, een leuke winst te kunnen maken. Dat is echter ook waar het risico’s van ondernemen ligt. Die winst is namelijk niet gegarandeerd. Het kan namelijk ook zomaar zo zijn dat de producten die je eerder hebt aangekocht gelijk zijn gebleven in waarde en dat is dan eigenlijk nog het beste scenario. Het kan ook zomaar zo zijn dat je aandelen minder waard zijn geworden, bijvoorbeeld door een faillissement of een beter en nieuwer product. Dan loop je het risico om verlies te draaien op je gekochte producten en dus ook verlies te draaien op je investering.

Voor veel mensen is beleggen in goud dan ook een goede optie. Beleggen in goud is namelijk een relatief veilige optie in het beleggen. Goud is een grondstof en grondstoffen zijn altijd een goede investering. Zorg er wel voor dat je ook echt belegt in het product goud. Wanneer je bijvoorbeeld belegt in een goudmijn, loop je meer risico dan met het eindproduct. Bovendien is goud ook een wettig en mondiaal betaalmiddel en dus altijd een goed appeltje voor de dorst.

http://www.leerbeleggen.nl