Greenfashionqueen
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Salarisadministratie en cao

De salarisadministratie is een noodzakelijke maar niet per se favoriete klus van de meeste ondernemers. Zeker wanneer je met een ingewikkelde cao te maken hebt, zoals de CAO bouw is het soms erg lastig om door de bomen nog het bos te zien. Dan is het toch fijn om wat hulp te hebben bij je CAO-bouw en andere zaken verwant aan de salarisadministratie. 

Veel ondernemers denken echter dat het duur is om de salarisadministratie uit te besteden, te duur. Dat is echter niet per se zo, want eigenlijk is het ook behoorlijk duur om het allemaal zelf te blijven doen. Het is makkelijk om de aanname te maken dat wanneer je zelf de salarisadministratie op je neemt, dat dit gratis is. Dit is echter niet zo. De kans is natuurlijk ook groot dat jij als ondernemer niet per se de juiste kennis in huis hebt om de salarisadministratie uit te voeren. Dat maakt natuurlijk dat je ook meer tijd moet steken in de salarisadministratie en dat fouten ook op de loer liggen. In de eerste plaats is dat natuurlijk erg vervelend voor je werknemers. Zij ontvangen dan wellicht hun geld niet op tijd of niet op de correcte wijze en dat kan natuurlijk ook weer de nodige problemen voor hen met zich meebrengen. Verder is het natuurlijk ook voor de belastingdienst heel erg belangrijk dat jij je zaken goed op orde hebt. Wanneer jij met de jaarlijkse aangifte van de belasting geen correcte uitdraai van je salarisadministratie kunt overhandigen, is dat natuurlijk een groot probleem en vooral voor jezelf. Het aanleveren van een foute salarisadministratie kan natuurlijk betekenen dat jij een boete ontvangt van de belastingdienst. 

Bovendien stelt het uitbesteden van de salarisadministratie jou in staat om andere werkzaamheden op te pakken die meer prioriteit hebben voor jouw werkzaamheden van alledag. 

http://www.cbbs.nl