Greenfashionqueen
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Traditionele marketing vs. online (nieuwe) marketing

Wanneer je niet werkzaam bent in een marketing gerelateerde functie kunnen de begrippen traditionele en nieuwe online marketing misschien onduidelijk voor je zijn. De naam geeft eigenlijk al prijs dat traditionele marketing traditioneel is. Maar, wat houdt dit precies in? Hetzelfde geldt voor nieuwe online marketing. Het is nieuw en het vindt online plaats, maar wat wordt hier precies mee bedoelt? In dit artikel gaan we meer aandacht besteden aan de verschillen tussen de traditionele vormen van marketing, en de marketing die je tegenwoordig veel ziet: online marketing.

Traditionele Marketing

Marketing die we tegenwoordig traditioneel noemen is te omschrijven als vorm van eenzijdige communicatie waarbij een bedrijf of organisatie klanten probeert te werven door te adverteren op radio, tv en/of kranten. Een advertentie in een krant, een kort reclame bericht op de radio of een reclamespotje op de tv: dit zijn een aantal van de meest bekende vormen van traditionele media.

(Nieuwe) Online Marketing

Online marketing is een nieuwe vorm van marketing waarbij er wordt ingespeeld op het huidige digitale tijdperk. Denk hierbij aan het gebruik van social media, een goede website en het inzetten van Google Adwords voor advertenties in zoekmachines. Online marketing vindt zoals de naam al zegt, online plaats: op het internet.

Online marketing heeft erg veel voordelen ten opzichte van traditionele marketing. Zo kun je resultaten meten; reageren op tips en opmerkingen van de doelgroep; de doelgroep kan zelf bepalen welke info ze wel en niet willen zien en meer! Daarnaast zijn er er veel ondersteuningen voor online marketing. Er zijn veel bureaus gespecialiseerd in online marketing en alles wat erbij komt kijken. Als je graag gebruik wil gaan marketing van deze nieuwe vorm van marketing, maar je weet niet precies hoe je dit nou het beste kunt aanpakken, dan is het wellicht een verstandig idee om eens te informeren met een professioneel online marketingbureau. Grote kans dat zij veel voor u kunnen betekenen. 

http://www.smpa.nl/