Greenfashionqueen
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Een mooie snapback

Petten zijn tegenwoordig veel meer dan alleen maar hoofddeksels. Steeds meer zijn ze ook een verlengstuk van onze persoonlijkheid en daarom is het natuurlijk ook fijn dat er zoveel keuze is. Zo zijn snapbacks al jaren erg populair, maar dat is ook wel begrijpelijk. Het is een zeer veelzijdig hoofddeksel dat bij veel mensen en vele stijlen goed zal passen. Een snapback kopen kan daarom dan ook voor iedereen een goede optie zijn.

De naam snapback komt uit het Engels. De snapback komt dan ook oorspronkelijk uit de VS. Back is natuurlijk achterkant, maar snap staat voor de drukknoopsluiting aan de achterkant van de pet. De drukknoop aan de achterkant van de pet maakt dat deze eenvoudig te verstellen is en dus bij meerdere mensen goed zal passen.

Door het praktische karakter van de pet is deze ook altijd erg populair geweest onder sporters. Doordat de pet goed te verstellen was, blijft deze goed op het hoofd zitten, ook bij beweging. Dat is natuurlijk ook precies wat je wilt wanneer je aan het sporten bent. Vooral bij sporten zoals American Baseball is de snapback altijd erg populair geweest.

De snapback is echter ook al een tijdje erg populair in de moderne popcultuur. In de jaren 80 en 90 waren het de rappers en hiphoppers die aanvankelijk begonnen met het dragen van snapbacks om zo uiting te geven aan hun eigen persoonlijkheden.

Deze stijl is daarna vaak gekopieerd door ‘gewone’ mensen en is dus ook steeds meer in het straatbeeld te zien. De sporters eerder maakten de snapback ook al populair maar dit was vooral onder sportfans die dan naar een wedstrijd gingen. Het waren de muzikanten die er ook voor zorgden dat de snapbacks overal in het straatbeeld terug kwam als terugkomend element. Je kunt je outfit dan ook helemaal aanpassen op de snapback.

http://www.snapbacks.nl