Greenfashionqueen
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Radio 538

 

Er zijn een aantal radiostations in Nederland die bijna iedereen wel kent. Denk hierbij aan zenders als 3FM, Qmusic, Skyradio, SlamFM en Radio 538. Radio 538 is een van de meest populaire Radiozenders in Nederland. Hoewel veel mensen hiernaar luisteren, weet lang niet iedereen iets over de geschiedenis van deze radiozender. Het station is opgericht in 1992 en bestaat nu dus al zo’n 17 jaar. De eigenaar van dit radiostation is Talpa Media. De eigenaar van nog veel meer grote media-gerelateerde organisaties. 538 live richt zich vooral op mensen in de leeftijdscategorie tussen de twintig en vijftig jaar die geïnteresseerd zijn in pop-, dance- en R&B-muziek. 

 

Dit online radio station is een opvolger van Sky Hitradio, iets wat niet veel mensen weten. Waarschijnlijk denken de meeste mensen bij de naam Sky Hitradio gelijk aan Skyradio, wat ook niet raar is. Sky Hitradio was namelijk altijd het zusterstation van Skyradio. 

Hoe ze vervolgens bij de naam 538 zijn gekomen, is voor veel mensen nog niet helemaal duidelijk. Wanneer je het aan iemand op straat zal vragen, is de kans klein dat deze je het juiste antwoord weet te vertellen. De naam stamt af van de golflengte waarop Veronica in de 70’s uitzond vanaf de zee. Radio 538 is namelijk een onderdeel van de Veronica Omroep Organisatie. 

 

Vroeger richtte de radiozender zich vooral op jongeren. Hun slogan was dan ook: ‘’The station of a young generation’’. Maar zoals hierboven al verteld werd, richt het station zich tegenwoordig veel meer op de volwassen doelgroep. Een reden hiervoor is dat er iets oudere dj’s bij het station zijn gaan werken. Zij draaien vooral top 40 muziek, dance, urban en hits van vroeger. Er zijn verschillende online radioportals waarmee je gemakkelijk naar deze radiozender kan luisteren. Tegenwoordig kan alles online, dus je hoeft er niet eens een radio voor te hebben!

https://www.radioguide.fm