Greenfashionqueen
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

De juiste printers voor het juiste doel

Printers, ze zijn tegenwoordig een onmisbare aanvulling op ons leven. Al sinds de opkomst van de computers zijn ze daar onlosmakelijk mee verbonden en worden ze voor vele doeleinden ingezet. Printers worden natuurlijk ook veel gebruikt op kantoor, of dit nu op de werkplek thuis of een andere plek is. Ook in de industrie wordt er vaak gebruikt gemaakt van diverse codeersystemen. Hier wordt bijvoorbeeld gebruikt gemaakt van printers zoals een tht printer, om snel en correct een datum op een product te kunnen drukken. Met de komst van de tht printers en andere systemen om data en informatie op producten te drukken, is de voedselveiligheid ook een stuk omhoog gegaan.

Waar een tht datum dan ook precies voor staat? Het betekent ten minste houdbaar tot. Dat wil zeggen dat tot de datum die vermeld staat op de verpakking, de kwaliteit van het product op zeker kan worden gegarandeerd. Daarna kan de kwaliteit van het product teruglopen, maar is het waarschijnlijk nog wel te consumeren. Het is dan ook belangrijk dat je zelf goed beoordeelt of een product nog veilig is om te consumeren. Producten waar een THT datum op staat, zijn onder andere eieren, melk, en niet gekoelde producten zoals pasta en rijst. Van die laatste is het sowieso natuurlijk maar de vraag of deze producten ooit echt kunnen bederven wanneer ze goed en steriel zijn verpakt.

Er bestaat ook een TGT datum en dit betekent te gebruiken tot. Deze datum is een aanduiding voor de datum tot wanneer een product kan worden gebruikt. Na deze datum kan de veiligheid van het consumeren van dit product niet worden gegarandeerd. Deze aanduiding wordt dan ook vaak gebruikt voor verse producten zoals vlees, vis en voorgesneden groenten. De houdbaarheid kan wel worden verlengd, bijvoorbeeld door een bereiding of in te vriezen. 

http://www.kba-metronic.com/